Опозицията настоява за публикуване на пълния текст на разследването.  Във Великобритания

...
Опозицията настоява за публикуване на пълния текст на разследването.  Във Великобритания
Коментари Харесай

Името на премиера Борис Джонсън бе замесено в нов скандал

Опозицията упорства за издание на цялостния текст на следствието. 

 

Във Англия дълго чаканият отчет на държавния чиновник Сю Грей от следствието на изказванията за събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун не бе разгласен в сряда, каквито бяха упованията. Междувременно името на премиера Борис Джонсън бе забъркано в нов скандал, този път обвързван с Афганистан.

Би Би Си заяви, че има информация, че отчетът на Сю Грей е подготвен за издание, само че тя още не е го е изпратила на премиера, както повелява процедурата. Депутатите в този момент се надяват това да стане през днешния ден или до края на седмицата. Много от депутатите на Консервативната партия изчакват отчета, с цел да вземат решение дали ще не престават да поддържат премера, към който има апели за оставка от целия политически набор. Самият Борис Джонсън съобщи, че ще даде време на депутатите да се срещнат с отчета преди да направи изказване в Камарата на общините. 

Междувременно секретна преписка демонстрира, че Борис Джонсън е одобрил евекуирането на домашни любимци от Афганистан след рухването на страната в ръцете на талибаните. В известие от август 2021 година на чиновник от външно министерство се споделя, че благотворителната организация за животни „ Наузад “, ръководена от някогашен морски пехотинец на кралския флот, е „ привлякла прекомерно огромно медийното внимание и министър председателят преди малко е разрешил на личния състав и животните ѝ да бъдат евакуирани “. 

Когато се появиха слуховете за това през декември, на въпрос дали е дал приоритет на животните пред хората, Джонсън отговори, че това са „ цялостни нелепости “. Около 15 000 афганистанци, помагали на британците през годините, и 150 животни бяха евакуирани от Кабул през август. Много други, застрашени с репресии от талибаните, обаче, останаха в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР